Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Klachten over indicatiestelling zorg nemen toe

Redactie Zorgvisie
Ruim honderd mensen hebben de afgelopen maanden bij het meldpunt Meld je zorg geklaagd over het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ). Vanaf juni nam het maandelijkse aantal personen met ongenoegen toe. Dat blijkt uit een tussenstand.

“De uitkomsten zijn zorgelijk”, aldus het Landelijk Platform GGz (LPGGz), dat het meldpunt heeft opgezet. Mensen maken zich druk over onder meer de bureaucratie bij het centrum, de lange ingewikkelde formulieren die moeten worden ingevuld, onduidelijkheid, onzekerheid en de nare manier waarop ze worden bejegend. CIZ-kantoren werken volgens klagers traag en slordig.

Indicatie psychische klachten

“Mensen met een psychische aandoening zijn vaak niet in staat om onder tijdsdruk de complexe formulieren in te vullen”, aldus directeur Marjan ter Avest van LPGGz. Zij wil snel maatregelen en wil met het CIZ om de tafel. ,,Het kan en moet zorgvuldiger.” Het CIZ bestaat al enkele jaren. Het bepaalt of mensen in aanmerking komen voor zorg uit de AWBZ (ANP).

Lees ook:

AWBZ-zorgvragers missen massaal CIZ-herindicatie

Terminaal zieken door CIZ gekort op zorg

Huijsman wordt directeur van CIZ kennisinstituut

1 REACTIE

  1. Er moeten maatregelen getroffen worden op politiek nivo.Het CIZ eruit en de instellingen zelf indikaties laten stellen.Zij komen als eerste bij de client en weten wat er nodig is.Dit scheelt veel bureau en papierwerk wat nergens voor nodig en ze kunnen zelf met de zorgkantoren onderhandelen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.