Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Klachten tegen IGZ ingetrokken

Inspecteur-generaal Gerrit van der Wal van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft de vredespijp gerookt met oud-inspecteur Menso Westerouen van Meeteren. Westerouen van Meeteren zal zijn klachten tegen Van der Wal bij de tuchtraad van artsenorganisatie KNMG en bij de Secretaris-generaal van VWS intrekken.
Klachten tegen IGZ ingetrokken

Het conflict tussen de IGZ en Westerouen van Meeteren ontstond toen het openbaar ministerie (OM) vorig jaar besloot de strafrechtelijke klachten te seponeren die tegen de alternatieve zorgverleners van Sylvia Millecam liepen. De IGZ ging hiertegen niet in beroep. Westerouen van Meeteren vond echter samen met de Vereniging tegen de Kwakzalverij (VtdK) dat de alternatieve genezers alsnog moeten worden vervolgd. Hiertoe spande Westerouen van Meeteren een beroepsprocedure aan. De IGZ reageerde door Westouen van Meeteren van zijn adviseurschap te ontheffen. Bovendien dreigde de Inspectie voor de Gezondheidszorg met aangifte wegens schending van het ambtsgeheim.

Geen bezwaar

IGZ verklaart nu geen bezwaar te hebben tegen voortzetting door Westerouen van Meeteren van zijn adviseurschap van de VtdK. Westerouen van Meeteren verklaart zich te zullen houden aan zijn ambtsgeheim als oud-medewerker van de inspectie.

Westerouen van Meeteren en Van der Wal hebben tegenover elkaar uitgesproken ieders eigen rol in deze zaak te zullen respecteren en zijn overeengekomen daarover verder geen ruchtbaarheid aan derden te geven. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Links:

Arts verliest titel

KNMG herbezint zich op alternatieve geneeswijzen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.