Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kleinere verzorgingshuizen scoren beter op ranglijst

Uit de jaarlijkse ranglijst van verpleeg- en verzorgingshuizen blijkt dat kleinere huizen beter scoren dan grote instellingen. De lijst is samengesteld door de Volkskrant Ook in voorgaande jaren scoorden kleinere huizen beter.
Kleinere verzorgingshuizen scoren beter op ranglijst

De ranglijst is samengesteld door zowel de tevredenheid van bewoners en hun familie als de kwaliteit van de medische zorg te meten. Tussen het tevredenheidgevoel en de medische zorg bestaat bijna geen relatie. Huizen met tevreden bewoners bieden over het algemeen geen betere zorg dan huizen waar bewoners minder tevreden zijn.

Bejegening

Directeur Aad Koster van brancheorganisatie ActiZ verklaart de afwezige relatie tussen tevredenheid en kwaliteit van zorg. “De zorginhoudelijke vragen meten het technisch handelen, terwijl het bij oordeel van bewoners draait om bejegening en communicatie”, aldus Koster in de Volkskrant. Verpleegunit De Klink in het Friese Metselawier is volgens de ranglijst het beste verpleeghuis. Het Jacobs Gasthuis in Schiedam is uitgeroepen tot het beste verzorgingshuis. Deze huizen combineren wel een hoge tevredenheid met goede medische zorgverlening. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

Visitatieverslagen per 2010 beschikbaar voor bestuur

Isala en Kennemer besparen met kwaliteit

Te weinig alternatieven voor het verzorgingshuis

Zorgvisie magazine

Interesse in meer actualiteiten? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.