Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Klijnsma; ‘bedrijven moeten jongeren met beperking aannemen’

Jongeren met een gezondheidsprobleem of beperking moeten betere kansen krijgen op de arbeidsmarkt. Dat zegt staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) vandaag op een Europese conferentie over de actieve inclusie van jonge mensen met een beperking.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Klijnsma; ‘bedrijven moeten jongeren met beperking aannemen’
Foto: ANP Jerry Lampen

Het bedrijf ‘The Specialist’ uit Denemarken is het eerste bedrijf ter wereld waar honderd procent van het vaste personeel bestaat uit mensen met een autistische stoornis. Zij voeren IT-werk uit voor gerenommeerde bedrijven, draaien een jaaromzet van miljoenen, openen vestigingen in Engeland en Zwitserland en dat allemaal zonder één cent subsidie. Zulke initiatieven moeten in Nederland navolging krijgen. Dat zegt Klijnsma vandaag op het congres ‘Welfare reform for active inclusion of young people with health problems or disabilities’. Als een voorbeeldproject uit Nederland noemt de staatssecretaris ‘De Overstap’ dat zich richt op de begeleiding van Wajongers met vestigingen in Hengelo

2
30

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

2 REACTIES

  1. idee is oud;in het verleden heb ik al eens meegedaan aan intervieuws bij bedrijven naar het percentage van personeel dat gehandicapt is.Ik zou hieraan willen toevoegen:
    wat is het effect van opheffen van de zorg, die thans nog in ieder geval voor ‘gehandicapten’mogelijk is en dan is dat niet beperkt tot de leeftijdsgroep, voor wie klijnsma nu een voorstel wil doen!

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.