Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Klijnsma; ‘bedrijven moeten jongeren met beperking aannemen’

Jongeren met een gezondheidsprobleem of beperking moeten betere kansen krijgen op de arbeidsmarkt. Dat zegt staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) vandaag op een Europese conferentie over de actieve inclusie van jonge mensen met een beperking.
Klijnsma; ‘bedrijven moeten jongeren met beperking aannemen’
Foto: ANP Jerry Lampen

Het bedrijf ‘The Specialist’ uit Denemarken is het eerste bedrijf ter wereld waar honderd procent van het vaste personeel bestaat uit mensen met een autistische stoornis. Zij voeren IT-werk uit voor gerenommeerde bedrijven, draaien een jaaromzet van miljoenen, openen vestigingen in Engeland en Zwitserland en dat allemaal zonder één cent subsidie. Zulke initiatieven moeten in Nederland navolging krijgen. Dat zegt Klijnsma vandaag op het congres ‘Welfare reform for active inclusion of young people with health problems or disabilities’. Als een voorbeeldproject uit Nederland noemt de staatssecretaris ‘De Overstap’ dat zich richt op de begeleiding van Wajongers met vestigingen in Hengelo

2
24

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.