Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Klink: ‘Bestuurders verantwoordelijk voor veiligheid zorg’

Het interne toezicht op de veiligheid in ziekenhuizen moet beter. Dit schrijft minister Klink in zijn reactie op het inspectierapport over het onderzoek naar de brand in operatiekamer van het Twenteborg Ziekenhuis.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) startte direct na de brand in september 2006 een onderzoek. Een patiënte is als gevolg van deze brand overleden. Klink schrijft dat hij de constateringen van de IGZ schokkend vindt. “Ik betreur het ten zeerste dat deze dramatische gebeurtenis heeft kunnen plaatsvinden, temeer daar blijkt dat dit vermijdbaar is geweest.” Klink schrijft dat de IGZ duidelijke tekortkomingen heeft gesignaleerd in het kwaliteit- en veiligheidsysteem rond medische apparatuur.

Kwaliteit van zorg

De minister vindt dat ziekenhuizen geen seconde te verliezen hebben. “Veiligheid en kwaliteit moeten in de kern van hun systemen en werk zitten. Het interne toezicht moet beter, zodat ook het externe toezicht door de inspectie goed werkt. Vooral bestuurders en managers moeten laten zien dat zij echt kijken naar de veiligheid van de patiënt en medewerker, en de kwaliteit van zorg.” (minvws.nl)

Lees ook:

IGZ: Twenteborg geen oog voor veiligheid

Vrouw overlijdt door brand in OK van Twenteborg Ziekenhuis

Schadevergoeding voor nabestaanden Twenteborg

Mogelijk tweede dode bij brand Twenteborg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.