Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Klink haalt uit naar Zeeuwse ziekenhuizen

“Als besturen van ziekenhuizen te geïsoleerd handelen, kun je vraagtekens zetten bij hun functioneren.” Klink doelde daarmee op de bestuurders van de Zeeuwse ziekenhuizen die naar zijn mening een sfeer van wantrouwen creëren door onvoldoende met maatschappelijke partijen in de regio in gesprek te gaan. De minister van VWS noemde het zelf “niet meer dan normaal” dat zorgbestuurders met fusieplannen overleggen met hun omgeving.
Klink haalt uit naar Zeeuwse ziekenhuizen

Klink deed zijn uitspraken gisteren tijdens het algemeen overleg bereikbaarheid ziekenhuiszorg. Alle aanwezige Tweede Kamerleden uitten hun zorgen over de perikelen rondom de beoogde fusie van de Oosterscheldeziekenhuizen en Ziekenhuis Walcheren. CDA-er Janneke Schermers toonde zich verontrust over de signalen van vertrekkende medisch specialisten en verpleegkundigen uit Zeeland en vroeg de minister om actie. Henk van Gerven van de SP vroeg om een instemmingsrecht voor locale overheden bij fusies zoals die in Zeeland. Zover wilde de minister niet gaan. Hij zei het belangrijk te vinden dat maatschappelijke organisaties worden gehoord door de besturen van zorginstellingen die fusieplannen hebben. Klink: “Minimaal zouden ze hun politieke counterpart (lees: de Provinciale Staten), moeten raadplegen.”

Fuisie in de zorg

PvdAkamerlid Eelke van der Veen vroeg minister Klink om zich nadrukkelijk te mengen in de situatie in Zeeland. Hij stelde voor dat de minister zou gaan participeren in de toetsingscommissie die een bindende uitspraak zal doen over de fusieplannen. Klink beloofde de ‘indringende suggestie’ van Van der Veen mee te nemen tijdens zijn bezoek volgende week aan de Zeeuwse ziekenhuizen.

Hoogwaardige zorg

De Oosterscheldeziekenhuizen en Ziekenhuis Walcheren zijn van hun ziekenhuisfuncties te herverdelen. In Goes willen de besturen een hoogwaardige intensive care en traumazorg concentreren. In Middelburg zou een nieuw centrum voor planbare zorg moeten komen. Inhoudelijk betwistte Klink die plannen niet. Hij zei dit een valide overweging te vinden. (Zorgvisie-Carina van Aartsen)

Lees ook:

Zeeuwse ziekenhuizen trekken broekriem aan

Zeeuwse ziekenhuis-gate continues

Zeeuwse ziekenhuizen willen opnieuw naar de NMa

1 REACTIE

  1. Het is triest , dat de Politiek te veel debatteerd OVER de clienten die gebruik maken van de Zorg. Politiek ga eens in Debat met de Clienten, die gebruik maken van de Zorg.
    Minister Klink , ervaring met zijn Vader ?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.