Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Klink mag bezuinigen op huisartsen

Redactie Zorgvisie
De rechtbank in Den Haag heeft de eis in kort geding van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) om bezuinigingen van 68 miljoen euro op de huisartsentarieven buiten werking te stellen afgewezen.
Klink mag bezuinigen op huisartsen

Minister Klink van Volksgezondheid maakte eerder dit jaar bekend deze 68 miljoen euro te willen besparen op de tarieven voor herhalingsrecepten en de vergoeding voor avond-, nacht- en weekenddiensten. De huisartsen zeggen dat de budgetten zijn overschreden omdat er innovaties zijn doorgevoerd, op aandringen van Klink en zijn voorganger Hoogervorst. De huisartsen stelden dat de minister onterecht overschrijdingen uit 2007 verrekent in het budget voor 2009.

LHV teleurgesteld

De voorzieningenrechter oordeelt dat de afspraak waarop de LHV zich in kort geding beroept, niet concreet was en daarom de bezuinigingen van de minister niet in de weg staat. “We zijn erg teleurgesteld met de uitspraak”, zegt de woordvoerder. De LHV laat het vonnis door juristen bestuderen. “In januari gaan we met onze leden in beraad over hoe we verder met deze uitspraak zullen omgaan. Het is nog te vroeg om daar suggesties over te doen, er zijn veel scenario’s mogelijk.” (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

LHV en Klink naar de rechter

NZa: ‘Tarieven huisartsenzorg bevriezen’

NZa onderzoekt bekostigingsstructuur huisartsen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.