Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties14

Klink mag ziekenhuizen niet korten van rechter

Minister Klink mag de ziekenhuizen geen korting opleggen van 549 miljoen euro. Hij wilde de ziekenhuizen korten omdat ze hun begroting overschreden hebben, maar de rechtbank heeft het in kort geding verboden.
Klink mag ziekenhuizen niet korten van rechter

De ziekenhuizen hebben steeds gezegd dat ze meer zorg hebben geleverd omdat de vraag groter was dan het ministerie had begroot. De ziekenhuizen krijgen nu gelijk in de uitspraak van de rechter.De ziekenhuizen zijn volgens de rechter niet verantwoordelijk voor de toename van de vraag naar zorg. De bezuiniging is onrechtmatig en strookt niet met de beginselen van behoorlijk bestuur

Kwaliteit onder druk

Bovendien zou door de bezuiniging, en de korte termijn waarop de ziekenhuizen die zouden moeten doorvoeren, de kwaliteit van de zorg onder druk komen te staan. Ook valt het volgens de rechter op dat Klink, anders dan bij andere bezuinigingen, nauwelijks met de NVZ heeft overlegd.

Door de voorgenomen bezuinigingen van in totaal bijna 700 miljoen euro zouden de ziekenhuizen volgend jaar ongeveer 5 procent van hun omzet moeten inleveren. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Orde daagt NZa opnieuw vanwege tariefkorting

‘Ziekenhuizen vinden korting onaanvaardbaar’

Klink: bezuinigen op stents levert 140 miljoen op

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

14 REACTIES

 1. de politiek is altijd onbetrouwbaar geweest als niet oppast wordt het gewoon weg nog erger wij zijn geen patiënt meer maar een nummer. het is gewoon weg niet eerlijk meer je betaald al zoveel aan de zorg en dan zal klink wel beslissen van da er bezuinigt moet worden op de zieken huizen. ik vraag mij wel af van waar zijn wij mee bezig!!!!
  geef ons de gulden maar weer terug want de euro’s heeft alles naar de filistijnen geholpen want het is een en al armoede hier in nederland dat was met de gulden niet het is gewoonweg een rampklink vreet deze maar op het smaakt lekker nogmaal klink waar bent U in GODSNAAM mee BEZIG denk toch is na wilt U die ziekte over nemen die de mensen allemaal hebben u mag het overnemen hoor.!!graag zelfs

 2. Lees alle reacties
 3. Wat er nu gebeurd is , is uitstel van een “fikse korting “, die 18 miljard Euro moet ergens vandaan gehaald worden. Dus Raad van Besturen van Ziekenhuizen roep niet te snel dat alles weer het “oude “wordt . Bereid je voor , want er niets zo onbetrouwbaar als de Politiek !

 4. Pak het echte probleem eens aan.
  De prijzen die worden gehanteerd in het a segment zijn al jaren onjuist. Niemand maakt zich daar druk over is immers budget. Ziekenhuizen weten van het B segment tot achter de komma wat de kosten zijn en vechten voor iedere cent. Als dit bij het a segment ook zou gebeuren met juiste prijzen zijn draconische ongestructureerde en onderbouwde acties onnodig

 5. Deze minister denkt dat hij de vraag naar zorg naar zijn hand kan zetten. Helaas, moet ie verder dromen.
  De ziekenhuizen en specialisten leveren gewoon de zorg die gevraagd wordt. En dat ook nog eens van goede kwaliteit. Dat kost centen en daar moet je niet op gaan lopen korten.
  Weg met de plannen van deze minister !!! Hoop dat we verstandige rechters hebben die normaal en logisch tegen de zaken aankijken.

 6. de korting op de specialisten staan hier los van! voor de specialisten is in 2009 een uurtarief vastgesteld ad € 139,50. Elke specialist die aan kan tonen minder te hebben verdiend dan inzette uren maal dit uurloon heeft recht van spreken. De andere 99,9% niet !!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.