Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Klink wil snel een ambulancepost op Walcheren

Walcheren moet zo snel mogelijk een eigen ambulancepost krijgen, vindt minister Klink. Aanleiding om de concentratie van bevallingszorg in Goes te verbieden, ziet de minister niet, zo zei hij afgelopen zaterdag in de PZC.

Concentratie bevallingszorg

Tweede Kamerlid Henk van Gerven van de SP wil dat minister Klink de concentratie van de bevallingszorg ongedaan maakt. Hij zei dit naar aanleiding van de geboorte van een jongetje langs de snelweg naar Goes vorige week dinsdag. De ouders uit Vlissingen konden de Oosterscheldeziekenhuizen niet op tijd bereiken.

Specialistische bevallingszorg

Sinds anderhalve week begeleiden gynaecologen geen bevallingen meer in het ziekenhuis in Vlissingen. Inmiddels is bekend dat nog twee andere vrouwen in barensnood grote moeite hebben gehad het ziekenhuis in Goes te halen. Zij redden het net op tijd. Klink zou graag zien dat er zo snel mogelijk een extra ambulancepost in de kop van Walcheren komt. Het Rijk stelde daar vorig jaar geld voor beschikbaar. Medewerkers van Ziekenhuis Walcheren en een gedeputeerde van de provincie Zeeland hebben de Inspectie voor de Gezondheidszorg gevraagd te onderzoeken of de verplaatsing van de specialistische bevallingszorg naar Goes verantwoord is, zo meldt de PZC.

Inventariserend onderzoek

De inspectie heeft laten weten dat het een inventariserend onderzoek heeft ingesteld naar de gebeurtenissen. Vragen rondom de concentratie van de verloskunde in de Oosterscheldeziekenhuizen worden daarin meegenomen. Op basis daarvan zal de inspectie bekijken of vervolgonderzoek noodzakelijk is. Volgens Jaap Nelemans, woordvoerder van de Zeeuwse ziekenhuizen, is het besluit om de bevallingszorg te concentreren in Goes genomen uit noodzaak. Het is onverantwoord om 24-uursbeschikbaarheid op twee locaties te garanderen met maar drie gynaecologen. (Zorgvisie – Carina van Aartsen)

Lees ook:

Vrouw bevalt op weg naar Ziekenhuis Walcheren

Huisarts wil ziekenhuis Walcheren kopen

Klachten over Zeeuwse ziekenhuizen online verzameld

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.