Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

KNMG wil Wet Cliëntenrechten controversieel verklaren

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Artsenorganisatie KNMG roept de Tweede Kamer op om wetsvoorstellen controversieel te verklaren die verstrekkende gevolgen hebben voor de zorg. Dit moet in elk geval gebeuren met het voorstel van de Wet Cliëntenrechten Zorg.
KNMG wil Wet Cliëntenrechten controversieel verklaren

Een onderdeel van de WcZ is dat ziekenhuizen de mogelijkheid krijgen winst uit te keren aan aandeelhouders. De Tweede Kamer beslist half mei wat precies de controversiële onderwerpen zullen zijn.

E-health

Ondertussen wil de KNMG zo snel mogelijk een nieuw hervormingsprogramma voor de zorg opstellen. Zij wil dit samen doen met veldpartijen en de politiek. Aanleiding is de val van het kabinet, waardoor extra onzekerheid is ontstaan. De KNMG vreest dat hierdoor en door nieuwe verkiezingen inclusief de daaropvolgende formatieperiode belangrijke hervormingen en bezuinigingen uitblijven. Noodzakelijke stappen om de zorg betaalbaar te houden en nieuwe ontwikkelingen zoals E-health mogelijk te maken, dreigen volgens de KNMG achterwege te blijven. (Zorgvisie-Carina van Aartsen) Foto: ANP/Lex van Lieshout

Lees ook:

KNMG onderzoekt Mededingingswet

Cliëntenwet onder vuur

Oppositie wil winstuitkering zorg blokkeren

Dupuis: ‘Nieuwe cliëntenwet is een ramp’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.