Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

KNO-arts VUmc ontwikkelt podcasts voor studenten geneeskunde

Annelies Vermeulen
KNO-arts Jochen Bretschneider van VU medisch centrum in Amsterdam gaat vijftien podcasts maken over medische onderwerpen voor co-assistenten. Hij gaat dit doen met geld dat hij heeft verdiend via de Innovatieregeling van SURFnet met zijn voorstel 'Onderwijs om mee te nemen'.
KNO-arts VUmc ontwikkelt podcasts voor studenten geneeskunde

Bij co-assistenten is de leerdruk en tijdsdruk hoog en is er behoefte aan instructie. Begeleidende artsen hebben daar niet altijd tijd voor en dus kwam Bretschneider op het idee om die instructie via podcasts aan te bieden.

Podcastbibliotheek

Voor het Instituut voor Onderwijs en Opleiden (IOO) worden in totaal vijftien podcasts geproduceerd en gratis aangeboden via Itunes, zodat deze afgespeeld kunnen worden op de iPhone, iPod maar ook op elke computer of laptop. De podcasts zijn bedoeld als aanvulling op het klinisch onderwijs en lesstof uit de boeken en colleges. Het doel is om een VUmc brede en uitbreidbare podcastbibliotheek in iTunes voor geneeskundestudenten VUmc te maken, maar die wordt natuurlijk ook openbaar voor andere geïnteresseerden. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

E-learning voor verpleegkundigen Diakonessenhuis

Vier ziekenhuizen lanceren e-learning patiëntveiligheid

Erasmus MC en VUmc ontwikkelen eigen e-learning website

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.