Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Knuffelscanner stelt kinderen gerust

Mark van Dorresteijn
Het AMC Amsterdam stelt als eerste ziekenhuis in Nederland kinderen op hun gemak met een zogeheten 'kittenscanner' waarin de jonge patiëntjes knuffels kunnen scannen.
Knuffelscanner stelt kinderen gerust

“De kittenscanner is onderdeel van de voorbereiding op en de voorlichting aan kinderen voor het MR- en CT-onderzoek dat zij moeten ondergaan”, vertelt radioloog Marieke Sprengers van het AMC. “Door de kinderen meer uitleg te geven en op hun gemak te stellen, hopen we dat het aantal geslaagde onderzoeken toeneemt.”

Een krokodil, een robot, een olifant en een kip

De kittenscanner staat opgesteld in de wachtkamer van het ziekenhuis en is een kleine versie van een echte scanner met een tv-scherm en verschillende speelgoeddieren, zoals een krokodil, een olifant en een kip. Wanneer het kind een dier in de scanner schuift, verschijnt er een filmpje met uitleg over de situatie waarin het dier zich bevindt. Op deze manier krijgt het kind informatie over de werking van de scanner en hoe daarmee in het lichaam gekeken kan worden. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Bekijk ook:

Video met uitleg over de Kitten Scanner

Lees ook:

Radboud: Opnamestop kinderchirurgie door personeelstekort

Ggz krijgt zzp’s voor kinderen

Ziekenhuizen melden kindermishandeling vaker

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.