Koning en Van Rijn zoeken geheim van Reigershoeve

Geflankeerd door staatssecretaris Martin van Rijn bracht koning Willem-Alexander dinsdag een werkbezoek aan Reigershoeve in Heemskerk. Dit initiatief voor kleinschalige dementiezorg geldt als voorbeeld voor de hele verpleeghuiszorgsector. Of het concept van liefdevolle en mensgerichte zorg overgenomen kan worden door alle aanbieders in de sector blijft de vraag.
koning1.jpg

Stichting Reigershoeve is drie jaar geleden opgezet door gezondheidswetenschapper Dieneke Smit en haar vader, microbioloog Henk Smit. Na teleurstellende ervaringen met familieleden in de reguliere zorg wil het duo dementiezorg heel anders aanpakken. Met succes, want inmiddels heeft Reigershoeve een lange wachtlijst van gegadigden. De locatie is een prachtig omgebouwde boerderij in een idyllische omgeving, compleet met kas, ruimte voor moestuin en boerderijdieren, en biedt plaats aan 27 mensen met dementie.
De koning liet zich tijdens het bezoek informeren over de mensgerichte manier van zorgverlenen. Mensen met een kleine beurs kunnen er met een indicatie voor zware Wlz-zorg wonen, zonder

0
259

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.