Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Konterman stopt als divisievoorzitter Achmea Zorg

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Roelof Konterman is gestopt als divisievoorzitter Zorg & Gezondheid bij Achmea. Hij is per 1 juli opgevolgd door Norbert Hoogers (foto).
Norbert Hoogers
Norbert Hoogers

Konterman is op 1 april toegetreden tot de raad van bestuur van Achmea. Hij blijft verantwoordelijk voor het aandachtsgebied zorg.

Norbert Hoogers

Hoogers (45) werkt sinds 2002 bij Achmea. Hij is sinds 2008 directeur Operations bij de divisie Zorg & Gezondheid. Hoogers: ‘Ik ben me er terdege van bewust dat we als grote speler ook grote verantwoordelijkheden hebben. Vanuit onze coöperatieve grondslag zullen we bij ons handelen steeds blijven zoeken naar de beste oplossing voor onze klanten. Dat betekent op zoek naar nog meer kwaliteit van het zorgaanbod voor een betaalbare premie.’

Zorg & Gezondheid

De divisie Zorg & Gezondheid van Achmea is verantwoordelijk voor de zorgverzekerden van onder andere de merken Zilveren Kruis Achmea, Agis, Avéro Achmea en Interpolis en vertegenwoordigt ruim 5 miljoen Nederlanders. Hoogers vormt samen met Marjolein Verstappen het bestuur van de divisie Zorg & Gezondheid. Willem van Duin, bestuursvoorzitter van Achmea: ‘Ik vind het belangrijk dat wij vanuit eigen gelederen kunnen voorzien in de geschikte opvolging van Roelof Konterman. Norbert Hoogers beschikt over uitgebreide ervaring in de zorgverzekeringswereld. Zijn achtergrond maakt hem bij uitstek geschikt om Roelof Konterman op te volgen.’

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Konterman zat toch nog maar net op die plek?! Achmea blijkt toch meer een carrièremachine te zijn en gaat minder voor de inhoud en continuïteit.
    Of is de nieuwe functie van Konterman noodzakelijk om zijn honorering te kunnen rechtvaardigen? Zo niet, wie volgde Konterman op?
    Er zijn binnen Achmea vele managementlagen zodat het maken van carrière mogelijk is. Hierover verstrekt Achmea niet zo veel duidelijkheid. Derhalve ook geen transparantie over de honorering van die 62 managers waaronder bestuurders, directeuren etc.
    Misschien kan je eea achterhalen, Carina.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.