Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Koolman: Zorgaanbieder moet patiënt vooraf informeren over eigen betaling

Redacteur Skipr, Zorgvisie en Qruxx
Zorgverzekeraars zijn in het nieuwe jaar nog bezig om de groot deel van de zorginkoop in orde te maken. Voor verzekerden is nog maar de vraag met welke zorgaanbieders een contract wordt gesloten en of de zorg volledig is verzekerd. Het is aan zorgaanbieders om patiënten die duidelijkheid te geven, vindt Xander Koolman, gezondheidseconoom aan de VU. In veel situaties is de zorgaanbieder de enige partij die de patiënt tijdig kan informeren, vindt hij.
Xander Koolman, gezondheidseconoom
Xander Koolman
Premium

Daarbij kunnen de zorgaanbieders aangeven

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  3 REACTIES

  1. Er bestaat al een goede manier voor meer duidelijkheid. Via ZorgDomein kunnen huisartsen en hun patiënten op het moment van verwijzen, zien wat de contractering is tussen de zorgverzekeraar en zorgaanbieders. Dit is al beschikbaar voor verzekerden van zorgverzekeraars Coöperatie VGZ en a.s.r.
   De patiënt wordt vervolgens bij het bekijken van de informatie over de verwijzing, direct via ZorgDomein geleid naar de eigen zorgverzekeraar waar eenvoudig te zien is of die zorg voor hem/haar vergoed wordt.

  2. Lees alle reacties
  3. En ik maar denken dat Professor Wim Groot de grootste discrepantie tussen titel en feitelijke, inhoudelijke, bijdragen tentoon spreidde.
   Ik maar denken dat professor Wim Groot dus de absolute kwalitatieve en geloofwaardige ondergrens betekende.
   Gefeliciteerd bij deze :
   Professor Koolman.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.