Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kort geding tegen ‘Ziekenhuis Rotterdam’

Drie Rotterdamse ziekenhuizen, Erasmus MC, Oogziekenhuis Rotterdam en Havenziekenhuis Rotterdam spannen een kort geding aan tegen Medisch Centrum Rijnmond-Zuid (MCRZ). De reden is het voornemen van MCRZ om binnenkort haar naam te wijzigen in 'Ziekenhuis Rotterdam'.

De drie ziekenhuizen vrezen dat deze naam tot ongewenste verwarring leidt bij de patiënten en bezoekers van alle ziekenhuizen in Rotterdam. Zo zou het publiek bij de naam ‘Ziekenhuis Rotterdam‘ denken dat het het enige, grootste of algemene ziekenhuis is of dat het gelieerd is aan andere ziekenhuizen in Rotterdam. Dit kan volgens de ziekenhuizen zeer vervelende gevolgen hebben. De drie ziekenhuizen willen situaties voorkomen waarbij mensen die bijvoorbeeld een ernstig ziek familielid willen bezoeken naar het verkeerde ziekenhuis gaan en daardoor wellicht te laat zijn. Het kort geding vindt plaats bij de Rotterdamse rechtbank op 25 maart 2008, van 10.45 tot 12.30 uur. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

‘Goede naam ziekenhuis doet er niet toe’

What’s in a name?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.