Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

KPN en Van Herk steken 3,8 miljoen in sensoren

KPN Ventures en Van Herk Ventures investeren in de producent van intelligente lifestyle monitoring technologie; Sensara. Deze technologie heeft als doel ouderen langer en veiliger thuis te laten wonen.
monies400.jpg

De oorsprong van Sensara ligt 15 jaar geleden toen TNO het onderzoek startte naar slimme sensoren om thuis en uit huis wonende ouderen te ondersteunen. Sensara heeft als spin-off van dit onderzoek innovatieve oplossingen ontwikkeld voor alleenwonende ouderen en ouderen in de verpleeghuiszorg, die door mantelzorger en/of professionele zorg verzorgd worden. De software van Sensara is gemakkelijk uit te lezen (via mobiel en desktop) en maakt hiermee zorg op afstand mogelijk.

Acute alarmering
Sensara maakt gebruik van unieke zelflerende algoritmes om de dagelijkse leefpatronen van de individu te analyseren. Op basis van deze patronen herkent Sensara zowel situaties die acute alarmering behoeven als veranderingen in trends om gezondheidsrisico’s vroeg te detecteren. Het onderscheidende vermogen van Sensara is het verminderen van valse alarmering door deze personalisering met behulp van het zelflerende algoritme in combinatie met de geautomatiseerde preventie op basis van trendanalyses.

Investering
De investering van beide bedrijven duidt de sterk groeiende vraag naar eHealth technologie om de toenemende groep senioren te ondersteunen. De bewezen oplossingen van Sensara worden gebruikt door particulieren, gemeentes, zorginstellingen en verpleeghuizen. Deze investering financieert de (inter)nationale groei en doorontwikkeling van Sensara.

Dossier E-Health
E-health is het gebruik van technologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg. Lees hier de uitlegpagina E-Health. Patiënten en cliënten zijn dankzij e-health in staat om regie te nemen over hun gezondheid. Zelfmanagement staat bij zorginstellingen hoog op de agenda. Berichten in het dossier gaan bijvoorbeeld over implementatie en bekostiging, videocontact met thuiszorgmedewerkers, telemonitoring van patiënten met chronische aandoeningen, preventie met behulp van technologie maar ook hoe zorgpersoneel werkt met e-health.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.