Kraamzorg zit vast in vicieuze cirkel’

De kraamzorgsector verkeert in zwaar weer: bijna alle kraamzorgorganisaties in Nederland draaien verlies en dit lijkt allemaal alleen maar erger te worden. De tarieven moeten omhoog om de vicieuze cirkel waarin de sector zich bevindt te doorbreken, stelt Corina Munts van de brancheorganisatie Bo Geboortezorg.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Verloskundigen gaan meer verdienen
famveldman / stock.adobe.com

Dat de financiële situatie van kraamzorgorganisaties in Nederland niet al te rooskleurig is, was al langer bekend. Maar niet waar de pijnpunten precies zitten en hoeveel organisaties het moeilijk hebben. Financieel managementbureau SIS Finance deed daarom in opdracht van Bo Geboortezorg een onderzoek naar vijftien kleine, middelgrote en grote kraamzorgorganisaties over de boekjaren 2016 en 2017. Daarnaast heeft SIS Finance gesprekken gevoerd met organisaties, verspreid over heel Nederland.

Gehele sector loopt een risico

Dat nu blijkt dat nagenoeg alle organisaties verlies draaien kwam als een schok, vertelt Munts. ‘We zijn heel erg geschrokken dat het door de hele sector heen

0
595

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.