Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Krappel weg bij ziekenhuis De Sionsberg

Bestuurder Christian Krappel vertrekt bij ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum. Johan Wagenaar is per 1 maart interim voorzitter van de raad van bestuur van Zorggroep Pasana, waar het ziekenhuis onder valt, om een grote reorganisatie uit te voeren.
Krappel weg bij ziekenhuis De Sionsberg

Het zogenoemde zorgbeleidsplan dat Wagenaar gaat doorvoeren is door De Sionsberg in overleg met de Inspectie voor de Gezondheidszorg en De Friesland Zorgverzekeraar vastgesteld. Het houdt in dat De Sionsberg zich ‘slechts’ gaat toeleggen op poliklinische zorg en laagcomplexe planbare zorg binnen kantooruren. Op nieuwssite Nijsnet.nl vertelt Ton Doppenberg, voorzitter van de raad van toezicht: “We zijn verheugd dat Wagenaar bereid is de leiding van het zorgbeleidsplan op zich te nemen. Hij moet slagvaardig aan de gang gaan, want voor Pasana breekt een cruciale periode aan. Naast de verantwoordelijkheid voor het zorgbeleidsplan krijgt Wagenaar de opdracht met ziekenhuizen in de regio een structurele samenwerking tot stand te brengen.”

CV

Wagenaar heeft veel ervaring in de zorg. Hij was twaalf jaar bestuursvoorzitter van het Zaans medisch Centrum. Daarnaast bekleedde hij diverse interim-functies in de ziekenhuiswereld. In deze tijdelijke functies voerde hij diverse reorganisatieplannen uit. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Loek Winter lonkt naar De Sionsberg

De Sionsberg wordt centrum voor planbare zorg

Opnieuw actie voor behoud De Sionsberg

Homan geen verandermanager bij De Sionsberg

3 REACTIES

  1. Het is erg jammer dat de Sionsberg mede door de slechte samenwerking tussen diverse diciplines (specialisten en RvB) het onderspit moet delven. Meer dan een zwaar opgetuigde polikliniek zit er voor deze regio niet meer in. Een goede samenwerking met Nij Smellinghe, MCL en het AZG moet het kwaliteitsnivo garanderen.Jammer voor Dokkum e.o.

  2. Lees alle reacties
  3. De inwoners van Noord Oost Friesland, Ameland, Schiemonnikoog en Noordwest Groningen willen een volwaardig toekomstbestendig ziekenhuis en geen “Bed and Breakfast” ziekenhuis. Daar hebben 22.121 inwoners de petitie voor ondertekend. Daar moet Johan Wagenaar rekening mee houden bij de uitwerking van zijn plannen!!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.