Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kwaliteit declaratieverkeer sterk verbeterd

MAARSSEN - Het aantal ingediende en verwerkte declaraties stijgt explosief, de Controles Opvragen Verzekeringsrecht (COV’s) zijn op orde en er zijn nog maar weinig verzekerden die naar een andere zorgverzekeraar overstappen. MedNet meldt dit op haar site naar aanleiding van de eerste gegevens van de 'veegploeg', die sinds april de problemen rondom het declaratie- en betalingsverkeer tussen zorgverzekeraars en huisartsen inventariseert.
Kwaliteit declaratieverkeer sterk verbeterd

Sinds deze maand is er geen landelijke bevoorschottingsregeling meer van toepassing. Ondanks het verbeterde declaratieverkeer geven de Landelijke Huisartsen Vereniging, het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport en Zorgverzekeraars Nederland wel aan dat huisartsen financiële risico’s lopen als ze niet kunnen declareren.

Reden hiervoor is onder meer dat een deel van de huisartsen nog niet beschikt over een VEilige COmmunicatie in de ZOrg ( VECOZO )-certificaat of geen COV’s uitvoert. Terwijl dit essentieel is voor het declaratieverkeer. VECOZO heeft als belangrijkste applicaties online controle op verzekeringsrecht en het elektronisch declaratie portaal. ( MedNet / ZorgVisie – Hanneke Bruggeman)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.