Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Kwaliteit gehandicaptenzorg schiet tekort’

MAARSSEN - De zorg aan mensen met een verstandelijke handicap schiet ernstig tekort. Dat blijkt uit een onderzoek van PhiladelphiaSupport.

PhiladelphiaSupport, een belangenvereniging voor mensen met een verstandelijke beperking, hield in juni een meldweek waarin mensen hun grieven en complimenten kwijt konden.

Klachten

De 324 PhiladelphiaSupport-leden meldden totaal 606 klachten. Over 236 zaken hebben zij ernstige zorgen. Een deel van de klachten heeft betrekking op het personeel. Zo vinden ouders dat er steeds minder personeel beschikbaar is en dat het opleidingsniveau en deskundigheid te wensen overlaat. Ook stellen ouders dat zorginstellingen ze onvoldoende betrekken bij zorgplannen.

Communicatie

Ouders worden daarnaast slecht geïnformeerd en hebben geen inzicht in de relatie indicatie, beschikbaar budget en geleverde zorg. Ook schiet de communicatie tekort tussen de zorginstellingen, begeleiders en ouders. Verder constateren ouders dat er steeds minder geld naar de feitelijke zorg en begeleiding gaat. (ZorgVisie – Bart Kiers)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.