Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kwaliteit zorg klinieken inzichtelijk door indicatoren

In navolging van de reguliere ziekenhuizen hebben nu ook de particuliere klinieken een eigen set indicatoren om de kwaliteit van de geleverde zorg inzichtelijk te maken. De set is tot stand gekomen in samenwerking met de Orde van Medisch Specialisten, wetenschappelijke verenigingen en Zelfstandige Klinieken Nederland.

Particuliere klinieken die zich hebben laten registeren bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) leveren vanaf nu ieder jaar hun kwaliteitsgegevens bij de inspectie aan. Voor de inspectie heeft dit als voordeel dat zij beter kan inschatten waar risico’s zijn. Zij kan daar vervolgens haar toezicht op aanpassen. Voor zorgverzekeraars en consumenten zijn deze indicatoren een belangrijke bron van informatie over de kwaliteit van zorg. Particuliere klinieken kunnen de indicatoren gebruiken om hun eigen prestaties te vergelijken met andere klinieken en hun zorgverlening te verbeteren. (IGZ)

Lees ook:

Gehandicaptenzorg test prestatieindicatoren

‘Gebruik prestatie-indicatoren verbeterd’

‘Decubitus indicator voor slechte zorg’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.