Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

KWF past bestuur aan

APELDOORN – De algemene ledenvergadering van KWF Kankerbestrijding heeft dit weekend ingestemd met het onderbrengen van de activiteiten in een nieuwe stichting. De KWF Kankerbestrijding bestaat sinds de oprichting in 1949 uit een vereniging en een stichting. De vereniging had als doel geld in te zamelen, de stichting zorgde voor de besteding van het geld voor wetenschappelijk onderzoek.

De nieuwe bestuursstructuur moet zorgen dat de ‘geldinzamelaars’ meer zeggenschap krijgen over de besteding ervan, volgens een woordvoerder. De nieuwe structuur, die verder voorziet in twee adviesraden, voldoet ook aan de Code Wijffels voor goed bestuur van goede doelen, aldus het fonds.

Samenwerking verbeteren

KWF neemt ook maatregelen om de samenwerking tussen de ruim 1600 afdelingen en het hoofdkantoor in Amsterdam te verbeteren. Eerder dit jaar kreeg de instelling te maken met fraude. Een medewerkster in de noordelijke regio wordt ervan verdacht 160.000 euro te hebben verduisterd. (ANP)

Lees ook:

Kankerfonds haalt recordbedrag op

Fraude bij KWF blijkt groter

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.