Laag ziekteverzuim in strijd tegen personeelstekort

Met het lage ziekteverzuim van 4,3 procent werkt gehandicapteninstelling Philadelphia ook aan het probleem van moeilijk vervulbare vacatures. Het gemiddelde verzuim bij zorgorganisaties die zorgen voor mensen met een verstandelijke beperking ligt op 6,3 procent.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Het is niet de eerste keer dat Babette Alberda, HR-adviseur vitaliteit, geluk en werkplezier, wordt gevraagd naar hoe zij werken aan het verlagen van het ziekteverzuim. Ook andere zorginstellingen hebben belangstelling naar het beleid van Philadelphia Zorg. Allereerst krijgen medewerkers gratis en anoniem begeleiding zonder dat ze daarvoor toestemming moeten vragen aan leidinggevenden. Denk aan leefstijlchecks, persoonlijke coaching en ondersteuning, voor bijvoorbeeld vrouwen in de overgang of vrouwen die kinderen krijgen. De ondersteuning is ook voor gezinsleden. Alberda: ‘We dragen daarmee de boodschap uit dat we het belangrijk vinden om stil te staan bij jezelf.’

Negatieve cirkel  

Philadelphia heeft net

0
676

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.