Laat Autoriteit Persoonsgegevens duiding geven over AVG’

Zorgaanbieders en zorgverzekeraars zijn te voorzichtig met het delen van data. Om hen meer comfort te geven, zou de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) een duiding moeten geven over wat mag en wat niet mag in de zorg. Die suggestie deed VVD-Kamerlid Arno Rutte in de Tweede Kamer.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
digitalisering zorg, VNO-NCW, MKB Nederland,
Foto: iStock

Het ontbreken van een digitale snelweg in de zorg vormt een belangrijk obstakel voor het realiseren van de juiste zorg op de juiste plek. Het is vaak onmogelijk voor zorgaanbieders, verzekeraars en gemeenten om met elkaar soepel digitale informatie uit te wisselen. Dat bleek bij de hoorzitting in de Tweede Kamer afgelopen maandag 18 februari. De overheid probeert bij het makkelijker delen van data behulpzaam te zijn. Topambtenaar Bas van den Dungen, tevens voorzitter van de Taskforce de juiste zorg op de juiste plek, verwijst naar een brief die minister Bruins voor Medische Zorg vlak voor Kerst naar de

0
1904

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.