Laat studenten de thuiszorgmarkt niet vervuilen’

Niet alleen de inzet van werklozen in de thuiszorg moet voorkomen worden, ook studenten moeten ervan weerhouden worden onder de prijs thuishulp te bieden. Dat zegt voorzitter Maurice Limmen van vakbond CNV Vakcentrale.
‘Laat studenten de thuiszorgmarkt niet vervuilen’

Hulpstudent.nl is een jonge onderneming die al een aantal jaren hulp in huis aanbiedt door het actief werven en inzetten van studenten. De studenten werken in alle regio’s, behalve in Groningen en Zeeland. Ze doen het werk naast hun studie en krijgen geen aparte zorgopleiding. Volgens een woordvoerder van de particuliere thuishulpaanbieder is de inzet van werklozen voor huishoudelijke hulp ‘absolute waanzin’. ‘Ouderen hebben persoonlijke verzorging nodig, met de nadruk op persoonlijk. Bovendien is enige deskundigheid vereist, maar het moet wel betaalbaar blijven.’ Volgens de woordvoerder zijn studenten ondanks het gebrek aan zorgopleiding over het algemeen deskundiger dan werklozen.

Korting

5
37

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.