Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

‘Laat verzekeraars meebetalen aan pgo-organisaties’

Verzekeraars moeten allemaal een euro per klant meebetalen aan subsidie voor pgo-organisaties. Dat plan opperde GroenLinks Kamerlid Kees Vendrik gisteren tijdens een Algemeen Overleg over de nieuwe subsidiesystematiek voor pgo-organisaties.
‘Laat verzekeraars meebetalen aan pgo-organisaties’

Een groot aantal pgo-organisaties voor klantenbelangen krijgt te maken met dalende subsidies vanwege een nieuw subsidiesysteem. Naar verwachting zullen hierdoor tientallen kleinere pgo-organsiaties sneuvelen. Als oplossing voor dit probleem opperde Vendrik gisteren een overgangssysteem waarbij verzekeraars geld stoppen in een fonds, bedoeld voor noodlijdende klantenbehartigers. De linkse oppositie en coalitiepartij PvdA leken dit een goed plan te vinden. Minister Klink wilde echter geen knopen doorhakken. Het overleg zal in een tweede sessie worden voortgezet. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees meer:

Pgo-organisaties tegen nieuwe subsidiesysteem

Tien miljoen extra voor pgo-organisaties

Fonds PGO: politiek vergeet patiënt

Zorg waardeert eigen klantgericht te hoog

2 REACTIES

  1. Verzekeraars krijgen hun geld van verplicht verzekerden. Het is van de zotte dat verzekerden verplicht worden organisaties te financieren waaraan zij part nog deel hebben. Degenen die dit voorstellen hebben geen flauw benul van de werking en financiering van het zorgstelsel.
    Waarom dan niet via de belastigingen? Gelijk nu al gebeurt met de Kijk en Luistergelden tbv NPS en NOS?
    Zouden de voorstellers aanvoelen dat dan de wereld te klein zou zijn?

  2. Lees alle reacties
  3. Het idee om verzekeraars (mee) te laten betalen aan de kosten van het behartigen van belangen van hun verzekerden vind ik een prima idee. Maar om dat geldt in een fonds te stoppen ten behoeve van noodlijdende organisaties lijkt me minder handig. Op die manier zou slecht financieel beleid van een organisatie beloond worden met een bonus en de organisaties die hun zaakjes op orde hebben, krijgen als stank voor dank niets. Niet fair.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.