Langdurige zorg lijdt aan ‘ieder-voor-zich-cultuur’

Innovaties in de langdurige zorg worden veelal ongecoördineerd toegepast waardoor grote praktijkvariatie ontstaat. Door het ontbreken van goed onderzoek valt de keuze niet altijd op de meest doelmatige variant.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Ouderen_Shotshop_mmq-inp[1]_Monkey Business 2-450.jpg
Foto: monkey business

Dat concluderen beleidsmedewerkers van de werkgroep Interdepartementaal Beleids Onderzoek in hun rapport ‘Vernieuwing in de zorg’. 

Innovatie in de zorg

Nederland is goed in het uitvinden van nieuwe producten, maar rond de opschaling van kansrijke innovaties liggen nog veel knelpunten. Vooral de langdurige zorg heeft daar last van: daar bestaat een enorme variatie aan innovaties. Deze zijn vaak verbonden aan enkele doortastende individuen bij zorgaanbieders, gemeenten of zorgverzekeraars. Als zorgorganisaties en andere partijen niet met elkaar samenwerken, kan dit innovatie belemmeren. Nog steeds zijn zorgorganisaties terughoudend in hun samenwerking uit angst de Mededingingswet te overtreden. Of ze hebben last van

0
425

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.