Langdurige zorg lijdt aan ‘ieder-voor-zich-cultuur’

Innovaties in de langdurige zorg worden veelal ongecoördineerd toegepast waardoor grote praktijkvariatie ontstaat. Door het ontbreken van goed onderzoek valt de keuze niet altijd op de meest doelmatige variant.
Ouderen_Shotshop_mmq-inp[1]_Monkey Business 2-450.jpg
Foto: monkey business

Dat concluderen beleidsmedewerkers van de werkgroep Interdepartementaal Beleids Onderzoek in hun rapport ‘Vernieuwing in de zorg’. 

Innovatie in de zorg

Nederland is goed in het uitvinden van nieuwe producten, maar rond de opschaling van kansrijke innovaties liggen nog veel knelpunten. Vooral de langdurige zorg heeft daar last van: daar bestaat een enorme variatie aan innovaties. Deze zijn vaak verbonden aan enkele doortastende individuen bij zorgaanbieders, gemeenten of zorgverzekeraars. Als zorgorganisaties en andere partijen niet met elkaar samenwerken, kan dit innovatie belemmeren. Nog steeds zijn zorgorganisaties terughoudend in hun samenwerking uit angst de Mededingingswet te overtreden. Of ze hebben last van

0
383

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.