Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

LangeLand Ziekenhuis maakt miljoenenverlies

Mark van Dorresteijn
Het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer, dat onlangs werd overgenomen, heeft vorig jaar een verlies van 9,3 miljoen euro geleden. Dat forse verlies wordt onder meer veroorzaakt door reorganisatiekosten, tijdelijke sluiting van enkele afdelingen en afwaarderingen.
LangeLand Ziekenhuis maakt miljoenenverlies
Foto: Lange Land Ziekenhuis

Het LangeLand verwacht dit jaar zwarte cijfers te schrijven door de ingezette reorganisatie en gerealiseerde bezuinigingen, zo staat in het jaarverslag over 2012 dat deze week is verschenen.

Overname

Het LangeLand Ziekenhuis is in juli van dit jaar overgenomen door de medische staf van het ziekenhuis en zorgorganisatie Vierstroom. Dat de artsen en verpleegkundigen mede-investeerder zijn in het ziekenhuis is een unicum in Nederland. Momenteel is er nog een ad-interimbestuur, begin volgend jaar moet er een nieuw bestuur zijn. Ook wordt er nog steeds gesproken over een mogelijke naamsverandering van het ziekenhuis. (bron: ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.