Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Laurentius peutert banklening los van 101 miljoen euro

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
De BNG Bank en de Rabobank uit Roermond-Echt hebben een krediet van maximaal 101 miljoen euro toegekend aan het plaatselijke Laurentius Ziekenhuis.
Laurentius peutert banklening los van 101 miljoen euro

Het Laurentius Ziekenhuis gaat het geld besteden aan renovatie en nieuwbouw. De bouw wordt gefaseerd uitgevoerd.

BNG Bank en Rabobank

Volgens Rob Schreppers, senior manager senior manager Public Finance BNG Bank, en Servaas Rouwhorst, relatiemanager Rabobank Corporate Cliënts vinden het plan van het Laurentius “doordacht”. Zij spreken van een een haalbare businesscase: ‘De financiële bedrijfsvoering van het ziekenhuis is op orde en het ziekenhuis kent goede financials. Het bouwplan van het Laurentius is slim gefaseerd opgezet en er is een heldere koers van regionale samenwerking gekozen voor de toekomst, passend in de regiovisie voor Limburg.’

Laurentius Ziekenhuis

Bestuursvoorzitter Jack Thiadens van het Laurentius Ziekenhuis: ‘We hebben zorgvuldig afgewogen hoe we vanuit flexibiliteit en toekomstbestendigheid een slim nieuwbouwplan konden maken. TNO bouw heeft mee gekeken hoe we dat hier hebben gedaan. Alle leningen zijn daarbij ook nog eens 75 procent geborgd door het Waarborgfonds voor de Zorgsector en dat is een prachtig resultaat.’ De voorbereidingen op de bouwplaats zijn gereed. In september maakt het ziekenhuis meer bekend over de inhoud van de plannen. (Zorgvisie-Carina van Aartsen)

Lees ook:

Thiadens nieuwe bestuursvoorzitter Laurentius

Laurentius Ziekenhuis vraagt steun aan provincie

Laurentius schrapt 40 arbeidsplaatsen

Onderzoek pleit Thiadens vrij

Remkes: ‘Nooit meer vier ton bij ontslag Martini’

SP kon topbonus Martini Ziekenhuis niet voorkomen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.