Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Laurentius Ziekenhuis en CZ sluiten meerjarencontract

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Het Laurentius Ziekenhuis Roermond en zorgverzekeraar CZ hebben opnieuw een meerjaren Inkoopcontract afgesproken, nu voor 2012 tot en met 2014.
Laurentius Ziekenhuis en CZ sluiten meerjarencontract

Dat laat het ziekenhuis 11 juli weten. Laurentius is op dit moment het enige ziekenhuis waarmee CZ een meerjarencontract heeft afgesloten.

DOT-zorgproducten

Rien Pijnenburg, manager medisch specialistische zorg CZ: ‘De samenwerking is de afgelopen jaren goed verlopen. Wij hebben daarom de afgelopen periode overlegd over een nieuw lange termijn contract, dat past binnen de kaders van het hoofdlijnenakkoord.’ Er zijn afspraken gemaakt over de kwaliteit, continuïteit en toegankelijkheid van zorg. Naast het totaalbedrag van de medisch specialistische zorg zijn ook afspraken gemaakt over prijzen en aantallen per DOT-zorgproduct, zo laat een woordvoerder weten. Hoeveel procent het ziekenhuis de komende jaren van CZ mag groeien, wil het niet bekend maken. (Zorgvisie-Carina van Aartsen)

Lees meer:

Laurentius sluit meerjarencontract met Achmea

Laurentius peutert banklening los van 101 miljoen euro

Van der Meeren: ‘Vijftien ziekenhuizen kunnen dicht’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.