Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Laurentius Ziekenhuis geeft werknemers stimuleringsprijs

Annelies Vermeulen
Het Laurentius Ziekenhuis in Roermond stelt in januari 2012 50.000 euro ter beschikking voor verbetervoorstellen van zijn medewerkers. Zij kunnen suggesties en voorstellen doen om 'dagelijkse ergernissen' op te lossen.
Laurentius Ziekenhuis geeft werknemers stimuleringsprijs

De stimuleringsprijs is bedoeld om medewerkers te stimuleren met verbeteringen te komen. Het geld wordt toegekend aan afdelingen om de wensen en ideeën van medewerkers te realiseren.

Om het geldbedrag zo goed mogelijk te besteden, mag iedere afdeling één of meer doelen of projecten indienen. Voorwaarde is dat het idee gericht is op het verbeteren van de kwaliteit en veiligheid van de zorg en op de patiëntvriendelijkheid.

Verbetervoorstellen

Een onafhankelijke jury beoordeelt alle ingediende projecten. De jury bepaalt hoe de 50.000 euro wordt verdeeld. “Alles is mogelijk”, zegt bestuursvoorzitter Jack Thiadens. “Het bedrag kan verdeeld worden over een groot aantal projecten, maar het kan ook zijn dat er een paar projecten uit worden gelicht. Het project hoeft niet groot of complex te zijn, ook kleine verbetervoorstellen kunnen ingediend worden.”

Dagelijkse drukte

“Wij vinden met z’n allen dat de aandacht voor onze kernwaarden niet mag ondersneeuwen in de dagelijkse drukte”, zegt Thiadens. “Tegelijkertijd is deze aanpak een erkenning van de prima prestaties die onze medische staf en onze medewerkers in 2011 hebben geleverd.” (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Nieuwe toezichthouders Laurentius ziekenhuis

Bonus voor medewerkers Laurentius ziekenhuis

Laurentius schrijft weer zwarte cijfers

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.