Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Lea Bouwmeester adviseur e-health bij platform voor informatiesamenleving

Lea Bouwmeester gaat per 1 juni aan de slag bij het zorgteam van 'ECP Platform voor de InformatieSamenleving', een onafhankelijk platform voor samenwerking en kennisuitwisseling over nieuwe technologie. Zij zal de activiteiten voor ECP verrichten naast haar functie als directeur (per 1 juli) van de Nederlandse Diabetes Federatie.
Lea-Bouwmeester.jpg

Lea Bouwmeester was tot maart 2017 lid van de Tweede Kamer voor de PvdA en tien jaar woordvoerder op het gebied van zorg. ‘Tijdens mijn ‘zorginnovatietour’ heb ik gezien welke kansen e-health biedt om langer gezond te leven en om zelf regie te houden. En ook hoe moeilijk het is om e-health breed toegankelijk te maken. Ik werk graag vanuit ECP mee aan het verder ontwikkelen van e-health, door mensen te verbinden en door samenwerking te stimuleren vanuit het belang van patiënten.’

Platform
De zorgsector is een van de sectoren waar de digitalisering ongekende mogelijkheden én uitdagingen biedt. ECP verbindt partijen en smeedt coalities om e-health een stap dichterbij te brengen. Het platform richt zich onder meer op langdurige zorg & ict, e-health bij gemeenten, zorg en privacy, big data. ECP wil e-health voor iedereen toegankelijk maken, met speciale aandacht voor bewustwording onder burgers, patiënten en zorgverleners en voor het ontwikkelen van de benodigde vaardigheden.

Informatiesamenleving
ECP | Platform voor de InformatieSamenleving is een neutraal platform van bedrijfsleven, overheid en maatschappelijke organisaties en heeft tot doel het gebruik van ict in de Nederlandse samenleving te versterken. Er wordt gezamenlijk nagedacht over een visie op Nederland als informatiesamenleving en de effecten op de zorg.

Dossier E-Health
E-health is het gebruik van technologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg. Lees hier de uitlegpagina E-Health. Patiënten en cliënten zijn dankzij e-health in staat om regie te nemen over hun gezondheid. Zelfmanagement staat bij zorginstellingen hoog op de agenda. Berichten in het dossier gaan bijvoorbeeld over implementatie en bekostiging, videocontact met thuiszorgmedewerkers, telemonitoring van patiënten met chronische aandoeningen, preventie met behulp van technologie maar ook hoe zorgpersoneel werkt met e-health.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.