Lector Rens Brankaert over zorgtechnologie: ‘Er is meer design thinking nodig’

Ruim 270.000 mensen in Nederland lijden aan dementie. In 2040 zullen dat er ruim een half miljoen zijn. Dementie is afgrijselijk voor degenen die ermee te maken krijgen. Gelukkig komen er steeds meer interventies met een positieve benadering die de kwaliteit van leven vergroten. Deel 2 van een serie van 4: hoe kan technologie helpen?

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Het eenvoudige Welthuis kompas is ontwikkeld voor mensen met dementie en wijst altijd de richting naar huis.
Het eenvoudige Welthuis kompas is ontwikkeld voor mensen met dementie en wijst altijd de richting naar huis.

Rens Brankaert zat tegen het einde van zijn opleiding Industrial Design aan de TU/e toen bleek dat zijn opa dementie had. ‘Ik wilde toen iets voor hem kopen in een thuiszorgwinkel. Maar ik schrok erg van het aanbod; het leek alsof de tijd twintig jaar had stilgestaan. Bij ons op de opleiding ging het over mooie producten die het leven beter maken. De situatie van mijn opa vond ik verschrikkelijk, en ik wilde hem graag helpen met goed ontworpen techniek. Toen ben ik het zelf maar gaan maken.’ Zijn afstudeeropdracht werd een fysieke weekkalender met een gesproken attenderingsfunctie.

Even briljant

0
454

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.