Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Leerstation Zorg gekoppeld aan Kwaliteitsregister V&V

Mark van Dorresteijn
Het Leerstation Zorg is sinds 10 oktober 2011 gekoppeld aan het Kwaliteitsregister V&V. De koppeling houdt in dat behaalde accreditatiepunten van Leerstation Zorg direct worden ingeschreven in het persoonlijke portfolio van het Kwaliteitsregister van de betreffende verpleegkundige of verzorgende.
Leerstation Zorg gekoppeld aan Kwaliteitsregister V&V

Verpleegkundigen of verzorgenden hoeven deze punten dus niet meer handmatig in te voeren. Leerstation Zorg is de eerste aanbieder van geaccrediteerd leermateriaal die deze koppeling aangaat.

Tijdswinst

De koppeling levert leden van Leerstation Zorg gebruiksgemak en tijdswinst op, zowel voor de beheerders die leermateriaal klaarzetten als voor verpleegkundigen en verzorgenden die dit doorlopen. Een beheerder geeft bij het aanbieden van een digitale toets aan of dit leermateriaal opgevoerd moet worden als scholing binnen het Kwaliteitsregister.

Voordelen

Mede op verzoek van het Nederlands Kankerinstituut Antoni van Leeuwenhoek (NKI-AVL) is de koppeling tot stand gekomen. Kees Koek, opleidingsadviseur, ziet voordelen in het gebruik: “Ik vind het belangrijk dat het registreren van leeractiviteiten gericht op het onderhouden van de deskundigheid gemakkelijk en eenvoudig verloopt. Het moet niet te veel tijd kosten. Deze kan beter besteed worden aan het leren, wat de kwaliteit van zorg ten goede komt. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.