Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Legemaate pleit voor voorlopige schorsing in tuchtrecht

Het medisch tuchtrecht functioneert niet goed als het gaat om acute gevallen van zorgverleners die over de schreef gaan. Dat zegt hoogleraar gezondheidsrecht Johan Legemaate in een interview met televisieprogramma De Monitor (KRO-NCRV). Hij pleit ervoor om het tuchtrecht op dit punt te moderniseren.
Legemaate pleit voor voorlopige schorsing in tuchtrecht

Volgens hem heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) te weinig middelen om zorgverleners die de fout ingaan direct te schorsen. ‘Dat kan wél als diegene een solopraktijk heeft, maar niet als die in een instelling werkt’, zegt Legemaate in het actualiteitenprogramma. ‘Dat is een heel raar onderscheid.’ Hij zegt niet te begrijpen waarom minister Edith Schippers (VWS) dit ‘nog steeds niet geregeld heeft, terwijl er grote bezorgdheid, zowel in de politiek als ook in de samenleving is, over hulpverleners die ernstige fouten maken en risico’s blijven opleveren voor patiënten.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.