Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Lente-akkoord lauw ontvangen door zorgveld

Zorgaanbieders, patiëntenverenigingen en gemeenten reageren terughoudend op de uitgelekte zorgplannen in het Lente-akkoord. Het veld maakt zich zorgen over het gebrek aan inhoud van de plannen en de onzekerheid over de precieze uitwerking van de plannen.
Lente-akkoord lauw ontvangen door zorgveld

Directeur Aad Koster van de koepel voor zorgondernemers ActiZ reageert onder voorbehoud. ‘Het is natuurlijk een uitgelekt akkoord dat ik net zoals iedereen in de krant heb gelezen. Er is nog geen definitieve versie.’ Het valt Koster op dat het vooral kortetermijnoplossingen zijn. ‘Dat is ergens natuurlijk wel logisch omdat het akkoord erop gericht is om in 2013 het begrotingstekort terug te dringen naar 3 procent. Daarom is gezocht naar praktische oplossingen. Het debat moet echter gevoerd worden over wat we als samenleving willen en kunnen betalen aan ouderenzorg en over hoe en door wie die zorg uitgevoerd wordt. Dan hebben we het over zaken als het betrekken van de sociale omgeving van cliënten, het ondersteunen van mantelzorg, technologische oplossingen, e-health, enzovoorts. Met het schrappen van de rollator uit het basispakket ben ik het op zich wel eens, maar het is niet echt een langetermijn­­oplossing.’

NPCF

Wilna Wind van patiëntenkoepel NPCF reageert scherper. ‘Deze maatregelen zijn flinke lastenverzwaringen voor patiënten, zonder dat daar iets tegenover staat. Zo’n ligtax van 7,50 euro gaat rechtstreeks de bureaucratie in.’ Volgens de NPCF geven de voorgenomen maatregelen geen blijk van visie om de kwaliteit van zorg te verbeteren en het zorgstelsel gezond en betaalbaar te houden. ‘Het klinkt alsof het laatste gat op de begroting nog gedicht moest worden.’

Gemeenten

Ralph Pans van de Vereniging Nederlandse Gemeenten hekelt het feit dat lagere overheden flink worden getroffen door de afspraken in het Lente-akkoord. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter / Beeld © ANP Roel Rozenburg)

Lees meer:

Meijerink uit kritiek op zorgmaatregelen Lente-akkoord

Lente-akkoord uitgelekt: maatregelen zorg bekend

Ontbrekende of onbekende hervormingen?

4 REACTIES

  1. ja ja het uitlekken dat is zeer bijzonder.ik vindt het wel goed van dat uitlekt maar de mensen moeten goed op kunnen reageren maar het is alleen zojammer zij durven helaas niet wat de onkosten betreft dat doen zij in de 2e kamer allemaal zelf om alles maar te hebben en houden het is in en in triest, ik vraag mij af van waar dez nog naar toe moet zelf ben ik cronich ziek en rolstoel afhankelijk,maar bij dat soort mensen valt het meeste geld te plukken maar zij kunnen dat niet eens missen

  2. Lees alle reacties
  3. http://esbonline.sdu.nl/do/welkom
    A.L. Bovenberg en B. Jacobs – Lans Bovenberg en Bas Jacobs hebben de economische effecten van het wandelgangenakkoord geanalyseerd. ESB deelt deze analyse met leden en niet-leden. Door rechts op de banner te klikken kunnen niet-leden direct toegang krijgen tot het artikel.
    Niet zo raar als je de economische analyse leest van de betreffende economen. Niet de minsten en Bas Jacobs maakt in de regel een verstandige indruk. (Lans Bovenberg ook hoor)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.