Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Leon van Halder nieuwe bestuursvoorzitter Radboudumc

Leon van Halder is door het bestuur van de Stichting Katholieke Universiteit per 1 april 2015 benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van het Radboudumc.
Leon van Halder nieuwe bestuursvoorzitter Radboudumc

Loek Hermans, de voorzitter van de Stichting Katholieke Universiteit, zegt verheugd te zijn met de komst van Van Halder:  ‘Leon heeft unieke bestuurlijke ervaring en beschikt over een groot netwerk in de zorg. Hij kent de ontwikkelingen in de gezondheidszorg, de ontwikkelingen in de universitaire medische centra, heeft persoonsgerichtheid hoog in het vaandel staan en kent de wensen van zorgprofessionals.’

Duurzame innovatie

Over zijn benoeming zegt Leon van Halder: ‘Ik wil graag mijn kennis en ervaring inzetten om de ambitie van het Radboudumc in onderwijs, onderzoek en patiëntenzorg waar te maken, samen met de medewerkers en de collegae van de Raad van Bestuur. Het Radboudumc heeft de afgelopen jaren met de strategie A significant impact on healthcare laten zien hoe je kan komen tot een duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg. Die strategie trekt mij naar het Radboudumc.’ Van Halder wil de positie van het Radboudumc de komende jaren landelijk en internationaal verstevigen.

CV

Leon van Halder (1955) is vanaf 2009 werkzaam bij het ministerie van VWS, eerst als directeur-generaal Curatieve Zorg en sinds 2013 als secretaris-generaal. Hij heeft de beleidslijnen uitgezet van verschillende belangrijke ontwikkelingen in de gezondheidszorg, zoals de hoofdlijnenakkoorden met universitaire medische centra, ziekenhuizen, patiëntenorganisaties en verzekeraars. Hij studeerde Onderwijskunde in Utrecht en heeft voordat hij bij VWS kwam verschillende functies vervuld bij  diverse ministeries, waaronder het ministerie van OCW en Binnenlandse Zaken.

Melvin Samsom

Van Halder volgt Melvin Samsom op, die op 1 oktober vertrok naar Karolinska University Hospital. Fred Plukker, die hem als interim voorzitter opvolgde, blijft tot 1 april 2015 deze functie vervullen. Vanaf die datum bestaat de Raad van Bestuur van het Radboudumc uit: drs. Leon van Halder, voorzitter, prof. dr. Paul Smits, vice-voorzitter en decaan, drs. Cathy van Beek MCM, Kwaliteit en Veiligheid Patiëntenzorg en Vervolgopleidingen en Cees Buren MBA RC, Bedrijfsvoering en Financiën.

3 REACTIES

  1. Deze benoeming is erg discutabel gezien het verleden van deze man die in een functie belangenverstrengeling moest tegengaan en zelf in belangen verstrengeld raakte. Voor het radboud zou het neter zijn om een integere persoon aan te nemen in plaats van een persoon die betrokken was bij het falen van de nza en mede debet is aan de bureaucratische rompslomp die over de zorgverleners waait.

  2. Lees alle reacties
  3. Corrupte topambtenaar is nieuwe chef Radboudumc
    Die Leon. Komt alles toch nog goed. Leon wie? Leon Luxediertje! Leon ‘zullen we het geen steekpenning noemen’ van Halder! U weet wel, Leon van Halder. Ooit secretaris-generaal van het ministerie van volksgezondheid. Die Leon. Liet zich als hoogste ambtenaar van VWS in de watten leggen door bedrijven. Die Leon. Kreeg bijvoorbeeld een prachtig arrangement in luxe hotel & spa Mas d’Artigny betaald door het automatiseringsbedrijf Unisys, die opdrachten in de zorg heeft uitstaan. Die Leon. Die Leon is dus per 1 april het opperhoofd van het Radboudumc. Is toch mooi, zo’n tweede kans na al die belangenverstrengeling en corruptie? Van publieke sector overstappen naar de semi-publieke sector, waar het mooi uitkomt dat de Wet Normering Topinkomens (WNT)-II vooralsnog is uitgesteld dankzij de Edith Schippers, echtgenote van een ziekenhuisdirecteur. Grappig, ook Cathy van Beek, oud-bestuurslid van de Nederlandse Zorgautoriteit, die zich voor luxereisjes liet betalen door bedrijven waar ze controle over uit moest voeren namens de staat, is inmiddels in dienst in de Raad van Bestuur van Radboudumc. Dat ziekenhuis heeft nu eenmaal graag bestuurders met een verleden vol belangenverstrengeling en neiging tot corruptie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.