Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Leon van Halder Overheidsmanager van het Jaar 2013

Secretaris-generaal Leon van Halder (58) van het ministerie van VWS is op 4 november 2013 gekozen tot Overheidsmanager van het Jaar. De prijs is toegekend voor zijn functie als directeur-generaal Curatieve Zorg, die hij tot 1 november 2013 bekleedde.
Leon van Halder Overheidsmanager van het Jaar 2013

Het juryrapport meldt over Leon van Halder: ‘Hij is een teamspeler, die zijn medewerkers op inhoud inspireert en weet het beste uit hen te halen. Hij is een veelzijdig en inhoudelijk bevlogen overheidsman. Onder politieke regie van de minister van VWS is mede dankzij hem een reductie van 3,5 procent doorgevoerd en is overeenstemming bereikt met de vele spelers binnen de curatieve zorg. Als architect van de akkoorden ging hij lastige gesprekken met de verschillende leden persoonlijk aan en door zijn manier van handelen zijn – ondanks pijnlijke beslissingen voor de sector – belangrijke convenanten afgesloten. Samen met zijn team is draagvlak gecreëerd en konden moeilijke opdrachten worden uitgevoerd. Daarmee is voor de Cure, die bol staat van immense maatschappelijke vraagstukken, een stabiele uitgangspositie geschapen die noodzakelijk is om te komen tot een kwalitatief hoogwaardige, duurzame en betaalbare gezondheidszorg.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.