Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Lex van den Ham voorzitter toezicht Vitras/CMD

Mark van Dorresteijn
Lex van der Ham is per 14 september 2011 benoemd tot voorzitter van de raad van toezicht van zorgorganisatie Vitras/CMD. Hij vervangt Anton Westerlaken
Lex van den Ham voorzitter toezicht Vitras/CMD

Westerlaken, die tevens bestuurder is van het Erasmus MC, stopt als voorzitter door de wet Bestuur en Toezicht. De wet gaat in 2012 in en stelt dat iemand niet tegelijkertijd bestuurder kan zijn van een zorgorganisatie en voorzitter toezicht van een andere zorgorganisatie.

Van den Ham

Van den Ham maakt al ruim twee jaar deel uit van de raad van toezicht. In het dagelijks leven is hij vice-president van Capgemini Consulting. Eerder vervulde hij de functies van directeur-generaal van het ministerie van Binnenlandse Zaken, plaatsvervangend secretaris-generaal bij het ministerie van VWS en directeur financiën bij VROM.

Vacature

Nu Van den Ham de functie van voorzitter op zich neemt, ontstaat een vacature binnen de raad van toezicht. Deze zal volgens de al eerder ingevoerde zorgbrede governancecode ingevuld gaan worden. Dat betekent dat er eerst een profiel opgesteld zal worden en dat vervolgens de vacature openbaar bekend zal worden gemaakt.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Dat profiel stellen ze op en geven vervolgens de zoekopdracht aan een coterie van gelijkgestemden en de karavaan van “ervaren toezichthouders en oude rotten” loopt gewoon door.
    Je blijft ze tegenkomen in allerlei vermommingen: de Brinkmannen, Hermansens, Smitten allerlei gewauwel over vrouwen aan de top en diversiteit ten spijt.
    When does the next generation starts?!!!!!!!
    Gezondheidszorg Nederland: een oude(re) witte man!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.