Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

LHV adviseert huisartsen niet te investeren

De LHV adviseert huisartsen om een pas op de plaats te maken met voorgenomen investeringen. Dit in het kader van de op handen zijnde bezuiniging van 132 miljoen euro op de huisartsenzorg.
LHV adviseert huisartsen niet te investeren

“Omgerekend betekent deze bezuiniging dat huisartsen 20.000 euro minder kunnen inzetten voor hun praktijk,” licht LHV-voorzitter Steven van Eijck de waarschuwing toe aan zijn leden.

Krimp

“De minister wil zorg dicht in de buurt van de patiënt maar draait die ontwikkeling tegelijkertijd zelf de nek om. Zij investeert in een groei van de ziekenhuiszorg met 5,3 procent en laat tegelijkertijd de huisartsenzorg krimpen met tien procent. Zorg in de buurt vraagt extra investeringen maar het bezuinigingsbeleid van de minister maakt dat op dit moment onverantwoord.”

Extra inspanningen

”De financiële consequenties van de bezuiniging voor de praktijkvoering van de individuele huisarts zijn op dit moment niet of nauwelijks te overzien”, aldus Van Eijck. ”Wij willen voorkomen dat huisartsen met al hun goede bedoelingen om een extra inspanning te leveren om meer zorg in de buurt te realiseren straks in de problemen raken. Door de voorgenomen bezuiniging van de minister is het namelijk onzeker of nieuwe en extra activiteiten van huisartsen ook daadwerkelijk worden vergoed. Huisartsen lopen hierdoor een groot financieel risico.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

LHV hekelt bezuiniging op huisartsenzorg

Overleg met huisarts in verzorgingshuis succesvol

Huisartsen in opleiding melden medische missers

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.