Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

LHV hekelt bezuiniging op huisartsenzorg

De Ledenraad van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) heeft op 28 juni 2011 besloten geen investering te doen in extra gekwalificeerd personeel in de huisartspraktijk. Dit komt volgens de LHV door de bezuiniging van minister Schippers van 132 miljoen euro op de huisartsenzorg.
LHV hekelt bezuiniging op huisartsenzorg

“Wij betreuren het dat we deze beslissing hebben moeten nemen maar kunnen op dit moment niet anders,” zegt LHV-voorzitter Steven van Eijck. “Juist nu is investeren in extra gekwalificeerd personeel noodzakelijk, willen we straks aan de toenemende en steeds complexere vraag naar zorg kunnen voldoen. Maar zonder financiering kunnen wij dat gewoonweg niet realiseren.”

Zorg in de buurt

Van Eijck zegt verder: “Het kabinet heeft in het regeerakkoord vol ingezet op zorg in de buurt. Maar het effect van de bezuiniging is dat zorg juist de buurt uit wordt gedrukt. Voor patiënten betekent dit dat ze weer vaker naar het ziekenhuis zullen moeten. Vooral ouderen en chronische zieken gaan hier last van krijgen. Wij vinden dat zowel onbegrijpelijk als onwenselijk.” (ANP – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Schippers eist betere bereikbaarheid huisartsen

LHV en NPCF hekelen RVZ-voorstel

IGZ stuurt excuus aan 147 ‘onbereikbare’ huisartsen

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

3 REACTIES

 1. Geachte lezers,
  Juist nu is het van groot belang dat de eerste lijn wordt gesteund.
  Huisartsen kunnen 70% van de acute gevallen zelfstandig oplossen.Nederland telt ongeveer 4,5 miljoen chronisch zieken.Ook deze zieken zijn in goede handen bij de huisarts.
  Maar dan is het wel nodig dat je de huisarts extra faciliteert.De huisarts is de generalist en overziet de complexiteit van de gezondheidssituatie van de client.
  Nu bezuinigen op de huisarts is contraproductief voor de nabije toekomst.
  Vriendelijke groet.

 2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.