Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Limburgse zorg omhelst Work Ability Index

Zorg aan Zet krijgt 77.765 euro subsidie van de provincie Limburg voor een project om de Work Ability Index in te voeren bij vijftien zorg- en welzijnsorganisaties. De index is een hulpmiddel om personeel fit aan het werk te houden.
Limburgse zorg omhelst Work Ability Index

De tienduizend medewerkers van de betrokken zorg- en welzijnsorganisaties gaan de vragenlijst Work Ability Index invullen. Dit van oorsprong Finse instrument meet het arbeidsvermogen van werknemers op fysiek, psychisch en sociaal gebied. De index geeft een beeld van de inzetbaarheid van medewerkers, zowel op het niveau van individuen als van de hele organisatie.

Plan van aanpak

De deelnemende werkgevers aan het project verplichten zich om de uitkomsten te vertalen naar een plan van aanpak met concrete acties. Dat is nodig vanwege de verwachte personeelstekorten in de zorg. Limburg zal daarmee naar verwachting versterkt geconfronteerd worden door bevolkingskrimp en vergrijzing. Zorg aan Zet, dat de subsidie heeft aangevraagd, is een stichting waarin nagenoeg alle Limburgse zorgorganisaties samen arbeidsmarktbeleid voeren. (Zorgvisie – Krista Kroon)

Lees ook:

Zorgpersoneel positief tegenover 12-uursdiensten

Zorgpersoneel voelt zich het meest onveilig

Personeelstekort groter dan gedacht

Interview met Juhani ilmarinen, geestesvader van de Work Ability Index

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.