Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

LOC verdedigt verzorgingshuis

De Landelijke Organisatie Cliëntenraden (LOC) vindt dat het kabinet moet investeren in nieuwe verzorgingshuizen in plaats van deze voorzieningen af te breken.

Ouderen moeten kunnen kiezen of ze thuis willen wonen of in een verzorgingshuis, vindt de LOC.

Afbraak

De cliëntenorganisatie pleit voor een verandering in het overheidsbeleid, dat gericht is op de afbraak van verzorgingshuizen. Ze vindt dat er juist nieuwe verzorgingshuizen moeten komen die voldoen aan de eisen van deze tijd.

Onveiligheid

Onder ouderen die thuis wonen komen eenzaamheid en een gevoel van onveiligheid regelmatig voor, stelt het LOC. Een verzorgingshuis biedt mensen volgens haar veiligheid, een sociaal netwerk en activiteiten die zij zelf nog maar moeilijk kunnen organiseren.

Dogma

“Ruil niet het oude dogma dat iedereen naar een instelling moet verhuizen in voor een nieuw dogma: iedereen moet thuis blijven wonen”, schrijft de cliëntenorganisatie naar aanleiding van het symposium ‘Het verzorgingshuis zo gek nog niet’ in het Amsterdamse Willem Dreeshuis.

Bouwstop

De LOC vindt het College Bouw Zorgorganisaties aan haar zijde. Vice-voorzitter Tom Vroon pleitte onlangs in ZorgVisie voor opheffing van de bouwstop op verzorgingshuizen. (ZorgVisie – Krista Kroon)

Lees ook:

IGZ noemt slechte instellingen op internet

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.