Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Lodi Hennink nieuwe algemeen directeur LHV

Het bestuur van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) heeft de 49-jarige Lodi Hennink per 15 mei 2007 benoemd tot algemeen directeur van de LHV.
Lodi Hennink nieuwe algemeen directeur LHV

Hennink neemt op die datum de leiding over van Karel Rosmalen, die deze functie tijdelijk vervulde na het vertrek van algemeen directeur Anton van der Ven.

Acmea

Hennink is afkomstig van de holding Achmea, waar hij als business development manager een van de naaste adviseurs van de Raad van Bestuur was.

CV

Hennink studeerde economie en rechten aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Na zijn studies was hij werkzaam voor de farmaceutische divisie van Gist-Brocades. In die functie had hij intensief te maken met huisartsen en specialisten. Na Gist-Brocades was Hennink als internationaal marketing manager bij Robeco verantwoordelijk voor de promotie en distributie van beleggingsfondsen in de Duitstalige gebieden.

Zorgstelsel

Na een korte periode bij Randstad vervulde Hennink ruim tien jaar diverse managementposities bij Interpolis, waaronder die van adviseur strategie in de aanloop naar de fusie met Achmea. Vanuit deze positie heeft hij ruime ervaring opgedaan met de totstandkoming van het nieuwe zorgstelsel en de nieuwe zorgverzekering. Als partner van een huisarts kent Hennink de huisartsenzorg van zeer nabij. (ZorgVisie – Wouter van den Elsen)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.