Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Loek Leenen: ‘Nederland kan toe met één multitraumacentrum’

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, ouderenzorg en ggz.
Een op de drie multitraumapatiënten belandt niet in een van de elf traumacentra. Vergaande concentratie is nodig om de zorg voor zwaargewonde patiënten echt te verbeteren. En niet-traumaziekenhuizen zouden geen multitraumapatiënten moeten accepteren. ‘Dat heeft niets te maken met de kwaliteit van de artsen, maar met de juiste infrastructuur van het ziekenhuis’, zegt Loek Leenen, traumachirurg bij UMC Utrecht.
Loek Leenen Zv
Loel Leenen: ‘Het is een gotspe dat wij in de Randstad vijf traumacentra hebben. En dan spelen ze in Den Haag nog vals ook, omdat ook het MC Haaglanden en Haga ziekenhuis een traumafunctie hebben.’

De juiste patiënt op de juiste

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Helemaal eens met het doorzetten van de idee ” Als je kijkt naar de feiten, dan is concentratie de enige weg naar kwaliteitsverbetering.’
   Dat geldt natuurlijk ook voor alle andere vooral complexere behandelingen.
   Ik pleit er daarom voor om door te rekenen wat overige concentraties van behandelingen aan kwaliteitsverbetering voor patiënten op kan leveren. Kwaliteitsverbetering als aanjager voor een herverdeling van specialistische behandelingen binnen onze zorg infrastructuur.

   René Bouwman
   Burger

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.