Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Longarts en VUmc dinsdag in gesprek

Longarts Piet Postmus en de raad van bestuur van het VUmc gaan dinsdagmiddag rond de tafel zitten om het onderlinge conflict proberen op te lossen. Dat heeft Felix Chorus, de advocaat van Postmus, maandag laten weten.
Longarts en VUmc dinsdag in gesprek

Postmus had vorige week een kort geding tegen zijn werkgever aangespannen omdat hij op non-actief was gezet. Dat werd aangehouden omdat de twee nieuwe leden van de raad van bestuur en de longarts weer met elkaar wilden praten. ‘Postmus wil zo snel mogelijk weer aan het werk, in goede harmonie’, aldus Chorus.

Non-actief

Het in opspraak geraakte ziekenhuis zette Postmus vorige maand op non-actief. De verontwaardiging daarover was groot, onder meer van patiëntenorganisaties, omdat Postmus degene was die de interne wanorde bij VUmc had aangekaart bij het bestuur. Twee van de drie bestuursleden vertrokken daarop en werden vorige week vervangen.

IGZ

De Inspectie voor de Gezondheidszorg plaatste het VUmc onlangs onder verscherpt toezicht. ‘Toen hebben we zelf besloten alle longchirurgische ingrepen voorlopig op te schorten, zodat de inspectie zich volledig op het toezicht kan richten, aldus een woordvoerder van het ziekenhuis. ‘Dat zijn wekelijks vijf of zes ingrepen. Het deel daarvan dat niet kan wachten, een stuk of vier per week, wordt sindsdien in het AMC of Sint Lucas Andreas Ziekenhuis in Amsterdam uitgevoerd.’ (ANP)

Lees meer:

Longarts en VUmc met elkaar in gesprek

Piet Postmus spant kort geding aan tegen VUmc

Fred Plukker gaat puinruimen in het VUmc

Corstens en Plukker nieuwe bestuurders VUmc

1 REACTIE

  1. Nee, een kort geding moet VUmc niet hebben. Stel dat ze het verliezen, dan heeft Postmus gelijk en dat kan niet bij een Raad van Bestuur, vinden ze zelf. Dat ze met grote regelmaat de plank schandalig mis slaan, wordt altijd onder de mat geschoven; ja, tot Postmus kwam. Denk dat Postmus er rekening mee moet houden dat hij bij VUmc is uitgerangeerd. Zie je hoe handig VUmc dit heeft gespeeld. Ik had het voorspeld. Veel tamtam aankondigen over onderzoek, onderzoek en onderzoek (we zijn bezig) dan verflauwt de NOODZAAK om de RvB en de RvT (met Veerman voorop) buiten te flikkeren.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.