Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Lucien Engelen toezichthouder bij GGzE

Redacteur Zorgvisie
Lucien Engelen is toegetreden tot de raad van toezicht van GGz Eindhoven en De Kempen (GGzE). Hij zal zich daar vooral richten op zorginnovatie, meldt de ggz-instelling.
handshake400deel2.jpg

Engelen trad op 1 januari dit jaar toe tot de raad van toezicht. De instelling laat in een bericht over de aanstelling weten ‘verheugd’ te zijn met zijn komst: ‘Temeer omdat de heer Engelen specialist is op het gebied van veranderingen in de zorg, nieuwe technologie en zorginnovatie. Deze onderwerpen zijn niet meer weg te denken uit de dagelijkse zorgpraktijk. Cliënten willen en krijgen terecht zelf meer regie over hun eigen behandeling. Daarnaast neemt de zorgvraag toe en krimpen de budgetten. We zijn van mening dat de inzet van innovatie op deze vlakken veel kan betekenen.’

Engelen is directeur van het Radboudumc REshape Center, onderdeel van het Radboudumc. Hier onderzoekt hij de toepassing van de nieuwste technologie en de veranderingen die dat teweegbrengt. Daarnaast is hij adviseur van het bestuur van het Radboudumc. 

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.