LVVP: ‘Schippers dwingt tot wurgcontracten met verzekeraars’

Minister Edith Schippers van VWS wil overschrijdingen in de zorg vooral verhalen op niet-gecontracteerde zorgaanbieders. Dat dwingt zorgaanbieders tot het sluiten van wurgcontracten met zorgverzekeraars, stelt de Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen & Psychotherapeuten (LVVP).
LVVP: ‘Schippers dwingt tot wurgcontracten met verzekeraars’
Foto: ANP

Minister Schippers wil zorgverzekeraars meer ruimte geven voor selectieve zorginkoop. In het stelsel van gereguleerde marktwerking hebben de verzekeraars de taak om namens hun verzekerden zorg van hogere kwaliteit en met een betere service in te kopen voor minder geld, zo schrijft zij in het voorstel voor aanpassing van de Wet marktwerking gezondheidszorg (WMG). Maar daarvoor moet het voor zorgaanbieders wel aantrekkelijk zijn om een contract af te sluiten met verzekeraars. ‘Als het verschil tussen de vergoeding voor de geleverde zorg zonder en met contract onvoldoende is, wordt het voor de zorgaanbieder aantrekkelijk om geen contract af te sluiten. Dit

9
54

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.