Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Maastricht UMC in miljoenenproject met provincie en universiteit

Provincie Limburg heeft 430 miljoen euro vrijgemaakt om de kenniseconomie in de provincie te stimuleren. Het Maastricht UMC+ gaat hier de komende vijf jaar van profiteren samen met de Universiteit Maastricht.
Maastricht UMC in miljoenenproject met provincie en universiteit

Bestuurders van de provincie, de universiteit en het academisch ziekenhuis hebben vandaag een overeenkomst getekend om het cultureel-maatschappelijke en economische vestigingsklimaat van Limburg te verbeteren. Provincie Limburg heeft de ambitie om een kenniseconomie te worden maar de kredietcrisis heeft roet in het eten gegooid. Nu moeten de strategische agenda’s van partijen op elkaar afgestemd worden. Onder meer bij de verdere ontwikkeling van de Chemelot Campus in Sittard en Geleen en de Maastricht Health Campus, die straks zo mogelijk worden ondergebracht in één organisatie.

Projecten

De samenwerking krijgt uitwerking in een lijst van projecten waarin wordt geïnvesteerd om UM en MUMC+ gelegenheid te geven zich verder te ontwikkelen. Die lijst omvat nu dertien projecten met investeringen tot € 434,7 miljoen. Bekijk hier de projectenlijst.

Guy Peeters

Voorzitter Guy Peeters van de raad van bestuur van Maastricht UMC+: “Ons onderzoeksbeleid richt zich in het bijzonder op vier speerpunten: hart en vaten, chronische ziekten, oncologie en geestelijke gezondheidszorg. Daarbinnen hebben we een aantal centers of excellence ingericht en participeren we in een aantal topinstituten. Deze centers of excellence zijn toe aan een nieuwe groeifase waarvoor een stevige infrastructuur een belangrijke voorwaarde is om mensen bij elkaar te brengen. Dit leidt tot kennisvalorisatie en concreet toepasbare kennis en creëert in Limburg een omgeving voor open innovatie voor onderzoekers en bedrijven. En het vormt tevens een uitstekende basis voor voortdurende verbetering van de academische, en zo mogelijk, ook basiszorg.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Maastricht umc sluit twee afdelingen

Ziekenhuis Maastricht spant kort geding aan tegen provincie

Miljoen subsidie voor Cardiovascular Center Maastricht

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. Prachtig; onze tweede locatie – Maastricht – is inmidels het vijfde jaar in gegaan, we hebben er geen dag spijt van gehad. Wij hanteren er al jaren de kreet “Limburg , de basis van geheel Nederland.” We zijn diep geweest maar springen nu echt naar een geweldige toekomst in de uitdagende Euregio. Een krachtig achterland met een prachtig centraal gelegen Universiteit die onder zijn Voorzitter echt op de kaart gezet is. Daarnaast is het een beelschone provincie met vriendelijke bewoners die over het algemeen niet voor kennis weglopen.

  2. Lees alle reacties
  3. Een krachtige en prachtige stimulans om de Kenniseconomie in Limburg te stimuleren. Het blijkt , dat er Provinciale Bestuurders zijn met een Visie en Missie in Limburg. Dit voorbeeld is wat navolging verdient in heel Nederland. Politici in de rest van NL kijk ook waar het Wel kan ! Investeren in Kennis is een Must om te overleven in de Wereld.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.